Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
naszych stołowników.
Bez świeżych ziół ani rusz
Aby makaron rzeczywiście miał prawdziwie włoski charakter, powinniśmy doprawiać go świeżymi ziołami. Żeby mieć je zawsze pod ręką, wysiejmy rośliny przyprawowe w skrzynkach na balkonie lub w doniczkach na kuchennym parapecie. Możemy też kupić zioła w doniczkach w supermarkecie i potraktować je jako rozsadę. Na aromatycznej grządce makaronowych przypraw powinny się znaleźć obowiązkowo: bazylii, tymianek, szałwi, rozmaryn, oregano i natka pietruszki. Nie zwiększajmy jednak ilości przypraw podanych w przepisach. Włosi zazwyczaj używają ziół i korzeni z dużym umiarem, tak by nie konkurowały ze smakiem głównych składników
Czy gotować płaty lasagne?
Lasagne możemy z powodzeniem
naszych stołowników.<br>Bez świeżych ziół ani rusz<br>Aby makaron rzeczywiście miał prawdziwie włoski charakter, powinniśmy doprawiać go świeżymi ziołami. Żeby mieć je zawsze pod ręką, wysiejmy rośliny przyprawowe w skrzynkach na balkonie lub w doniczkach na kuchennym parapecie. Możemy też kupić zioła w doniczkach w supermarkecie i potraktować je jako rozsadę. Na aromatycznej grządce makaronowych przypraw powinny się znaleźć obowiązkowo: bazylii, tymianek, szałwi, rozmaryn, oregano i natka pietruszki. Nie zwiększajmy jednak ilości przypraw podanych w przepisach. Włosi zazwyczaj używają ziół i korzeni z dużym umiarem, tak by nie konkurowały ze smakiem głównych składników<br>Czy gotować płaty lasagne?<br>Lasagne możemy z powodzeniem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego