Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
pieczarki. Ponownie zagotuj na małym ogniu. Śmietanę ubij z żółtkami i mąką ziemniaczaną, dodaj do wina i zagotuj. Dopraw do smaku gałką muszkatołową i pieprzem i tą mieszaniną zalej pulpety. Posyp tartym serem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190oC.
Dane jest gotowe, gdy na powierzchni utworzy się apetyczna rumiana skorupka.
RADA: pulpety rybne będą bardziej delikatne i nie rozpadną się podczas pieczenia, jeśli dodasz do farszu odrobinę kaszy manny.
WARZYWA
GALARETKA JARZYNOWA
Dla 6 osób Przygotowanie: 45 min 248 kcal
500 g kalafiora,
2 spore marchewki,
mała puszka zielonego groszku,
duży korzeń selera,
2 łyżki stołowe soku z cytryny
pieczarki. Ponownie zagotuj na małym ogniu. Śmietanę ubij z żółtkami i mąką ziemniaczaną, dodaj do wina i zagotuj. Dopraw do smaku gałką muszkatołową i pieprzem i tą mieszaniną zalej pulpety. Posyp tartym serem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190oC.<br>Dane jest gotowe, gdy na powierzchni utworzy się apetyczna rumiana skorupka.<br>RADA: pulpety rybne będą bardziej delikatne i nie rozpadną się podczas pieczenia, jeśli dodasz do farszu odrobinę kaszy manny.<br>WARZYWA<br>&lt;name type="prod"&gt;GALARETKA JARZYNOWA&lt;/&gt;<br>Dla 6 osób Przygotowanie: 45 min 248 kcal<br>500 g kalafiora,<br>2 spore marchewki,<br>mała puszka zielonego groszku, <br>duży korzeń selera,<br>2 łyżki stołowe soku z cytryny
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego