Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Obierz i pokrój w drobną kostkę i zrumień na patelni, dodaj cebulę i podsmaż ją na jasnozłoty kolor. Naszpikowane boczkiem lub słoniną serca ułóż w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu do zapiekania, zalej bulionem, w którym się gotowały, i wstaw do średnio nagrzanego piekarnika. Zapiekaj, aż na sercach utworzy się apetyczna, rumiana skórka.
Przygotuj sos. Białe wino wytrawne dokładnie, by nie było grudek, wymieszaj z mąką, dodaj podsmażony z cebulką boczek lub słoninę, ziarenka czarnego pieprzu, sok z cytryny i mieszając, gotuj przez trzy minuty na małym ogniu.
Upieczone sera pokrój ostrym nożem w cieniutkie plasterki i zalej sosem. Udekoruj drobno posiekaną
Obierz i pokrój w drobną kostkę i zrumień na patelni, dodaj cebulę i podsmaż ją na jasnozłoty kolor. Naszpikowane boczkiem lub słoniną serca ułóż w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu do zapiekania, zalej bulionem, w którym się gotowały, i wstaw do średnio nagrzanego piekarnika. Zapiekaj, aż na sercach utworzy się apetyczna, rumiana skórka.<br>Przygotuj sos. Białe wino wytrawne dokładnie, by nie było grudek, wymieszaj z mąką, dodaj podsmażony z cebulką boczek lub słoninę, ziarenka czarnego pieprzu, sok z cytryny i mieszając, gotuj przez trzy minuty na małym ogniu.<br>Upieczone sera pokrój ostrym nożem w cieniutkie plasterki i zalej sosem. Udekoruj drobno posiekaną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego