Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
po 50 g orzechów włoskich i laskowych, 80 g migdałów, 4 łyżki cukru, 1/4 szklanki koniaku
Śliwki,, morele i jabłka opłukać i namoczyć w szklance letniej wody. Po 2 godzinach wyjąć, osączyć. Do wody, w której się moczyły, wsypać cukier, zagotować, dodać koniak. Sosem polać owoce włożone do szklanej salaterki.
Migdały sparzyć, obrać, osuszyć i podprażyć na suchej patelni. Orzechy włoskie pokroić na pół. Orzechami i migdałami posypać sałatkę i wstawić pod przykryciem na godzinę do lodówki.
Keks wileński

250 g mąki, 150 g masła, 120 g cukru, 5 jajek, po 50 g rodzynków i migdałów, 3 łyżki posiekanej kandyzowanej
po 50 g orzechów włoskich i laskowych, 80 g migdałów, 4 łyżki cukru, 1/4 szklanki koniaku<br>Śliwki,, morele i jabłka opłukać i namoczyć w szklance letniej wody. Po 2 godzinach wyjąć, osączyć. Do wody, w której się moczyły, wsypać cukier, zagotować, dodać koniak. Sosem polać owoce włożone do szklanej salaterki.<br>Migdały sparzyć, obrać, osuszyć i podprażyć na suchej patelni. Orzechy włoskie pokroić na pół. Orzechami i migdałami posypać sałatkę i wstawić pod przykryciem na godzinę do lodówki.<br>Keks wileński<br>&lt;gap&gt;<br>250 g mąki, 150 g masła, 120 g cukru, 5 jajek, po 50 g rodzynków i migdałów, 3 łyżki posiekanej kandyzowanej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego