Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
najpierw cebulę, a następnie paprykę i korniszony. Zalać piwem, w którym marynowało się mięso. Chwilę dusić, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i śmietaną.
Do sosu włożyć steki. Posypać ziarenkami pieprzu. Podgrzać. podawać z frytkami.
Rolady z drobiu faszerowane szynka i żółtym serem

pierś z indyka (ok. 800 g), 80 g sera edamskiego (w plastrach), 100 g szynki (w plastrach), 4 łyżki oleju, sól, pieprz, jajko, 2 łyżki łagodnego keczupu,, 2 łyżki tartej bulki, łyżka mąki
Mięso opłukać, przeciąć poprzecznie na pół. Każdy płat lekko zbić, formując prostokąt. Oprószyć solą i pieprzem. Z wierzchu posmarować keczupem.
Na mięsie ułożyć plastry sera, a następnie
najpierw cebulę, a następnie paprykę i korniszony. Zalać piwem, w którym marynowało się mięso. Chwilę dusić, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i śmietaną.<br>Do sosu włożyć steki. Posypać ziarenkami pieprzu. Podgrzać. podawać z frytkami.<br>Rolady z drobiu faszerowane szynka i żółtym serem<br>&lt;gap&gt;<br>pierś z indyka (ok. 800 g), 80 g sera edamskiego (w plastrach), 100 g szynki (w plastrach), 4 łyżki oleju, sól, pieprz, jajko, 2 łyżki łagodnego keczupu,, 2 łyżki tartej bulki, łyżka mąki<br>Mięso opłukać, przeciąć poprzecznie na pół. Każdy płat lekko zbić, formując prostokąt. Oprószyć solą i pieprzem. Z wierzchu posmarować keczupem.<br>Na mięsie ułożyć plastry sera, a następnie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego