g sera edamskiego (w plastrach), 100 g szynki (w plastrach), 4 łyżki oleju, sól, pieprz, jajko, 2 łyżki łagodnego keczupu,, 2 łyżki tartej bulki, łyżka mąki<br>Mięso opłukać, przeciąć poprzecznie na pół. Każdy płat lekko zbić, formując prostokąt. Oprószyć solą i pieprzem. Z wierzchu posmarować keczupem.<br>Na mięsie ułożyć plastry sera, a następnie szynki. Mocno zrolować. Spiąć wykałaczkami.<br>Każdą roladę obtoczyć najpierw w mące, a następnie w roztrzepanym jajku i bułce. Smażyć na oleju ze wszystkich stron na zloty kolor. Podawać na ciepło lub zimno.<br>Smakowite desery i wypieki<br>Z makiem, czekoladą i rozmaitymi dodatkami są olbrzymią pokusą nawet dla tych