Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
Na dworze sabaudzkim słowo to, "uszlachetnione" przez Francuzów, stało się vermouthem, a kryjący się pod tą nazwą trunek - jednym z najbardziej reprezentatywnych produktów królestwa Sardynii, w którym kraina Piemontu odgrywała szczególnie ważną rolę.
Gordon's, 10 ml Cinzano Rosso, 10 ml Cinzano Dry, 20 ml soku pomarańczowego
Wszystkie składniki wlać do shakera, dodać 2 kostki lodu i wymieszać. Podawać z lodem.
2 części Cinzano Rose, 1 część białego rumu, 1 część soku grejpfrutowego
Wszystkie składniki wlać do szklanki do whisky i kilka razy zamieszać mieszadełkiem. Podawać z lodem.
25 ml Cinzano Bianco, 25 ml Cinzano Rosso, 25 ml brandy, 75 ml soku
Na dworze sabaudzkim słowo to, "uszlachetnione" przez Francuzów, stało się vermouthem, a kryjący się pod tą nazwą trunek - jednym z najbardziej reprezentatywnych produktów królestwa Sardynii, w którym kraina Piemontu odgrywała szczególnie ważną rolę.<br>Gordon's, 10 ml Cinzano Rosso, 10 ml Cinzano Dry, 20 ml soku pomarańczowego<br>Wszystkie składniki wlać do shakera, dodać 2 kostki lodu i wymieszać. Podawać z lodem.<br>2 części Cinzano Rose, 1 część białego rumu, 1 część soku grejpfrutowego<br>Wszystkie składniki wlać do szklanki do whisky i kilka razy zamieszać mieszadełkiem. Podawać z lodem.<br>25 ml Cinzano Bianco, 25 ml Cinzano Rosso, 25 ml brandy, 75 ml soku
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego