Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
i czereśnią koktajlową.
40 ml wódki Smirnoff, 20 ml Cinzano Dry, 20 ml soku pomarańczowego
Wszystkie składniki wlać do shakera, dodać 2 kostki lodu i wymieszać. Podawać z lodem i oliwką na szpadce.
Biała Dama 25 ml Cinzano Bianco, 50 ml ginu Gordon's, 3 krople Curacao
Wszystkie składniki wlać do shakera, dodać 2 kostki lodu i wymieszać. Podawać w szklance do martini (martini glass).
Wschodni Wiatr 20 ml wódki Smirnoff, 20 ml Cinzano Rosso, 20 ml Cinzano Dry
Wszystkie składniki wlać do szklanki do whisky i wymieszać. Podawać z lodem, dodać po pół plastra cytryny i pomarańczy.
Reagan 50 ml wódki
i czereśnią koktajlową.<br>40 ml wódki Smirnoff, 20 ml Cinzano Dry, 20 ml soku pomarańczowego<br>Wszystkie składniki wlać do shakera, dodać 2 kostki lodu i wymieszać. Podawać z lodem i oliwką na szpadce.<br>Biała Dama 25 ml Cinzano Bianco, 50 ml ginu Gordon's, 3 krople Curacao<br>Wszystkie składniki wlać do shakera, dodać 2 kostki lodu i wymieszać. Podawać w szklance do martini (martini glass).<br>Wschodni Wiatr 20 ml wódki Smirnoff, 20 ml Cinzano Rosso, 20 ml Cinzano Dry<br>Wszystkie składniki wlać do szklanki do whisky i wymieszać. Podawać z lodem, dodać po pół plastra cytryny i pomarańczy.<br>Reagan 50 ml wódki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego