Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Lubię gotować
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
Pastis;
do przybrania: 1 ćwiartka cytryny, 1 czerwona wisienka koktajlowa, kilka świeżych listków mięty
Do shakera wrzucić parę kostek lodu i wlewać składniki w następującej kolejności: sok z cytryny, likier, rum, pastis, woda. Naczynie szczelnie zamknąć i potrząsać nim 10 s, aby składniki dokładnie się połączyły i schłodziły. Następnie zawartość shakera przelać przez sitko do kieliszka koktajlowego.
Kielich przybrać ćwiartką cytryny z fantazyjnie przyszpiloną wisienką oraz listkami mięty.
(1 porcja
Pastis;<br>do przybrania: 1 ćwiartka cytryny, 1 czerwona wisienka koktajlowa, kilka świeżych listków mięty<br>Do &lt;foreign&gt;shakera&lt;/&gt; wrzucić parę kostek lodu i wlewać składniki w następującej kolejności: sok z cytryny, likier, rum, pastis, woda. Naczynie szczelnie zamknąć i potrząsać nim 10 s, aby składniki dokładnie się połączyły i schłodziły. Następnie zawartość &lt;foreign&gt;shakera&lt;/&gt; przelać przez sitko do kieliszka koktajlowego.<br>Kielich przybrać ćwiartką cytryny z fantazyjnie przyszpiloną wisienką oraz listkami mięty.<br>(1 porcja
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego