Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
45o (należy uważa, by nie trzymać ich prostopadle względem siebie).
2. Poruszyć nimi tak, aby jedno otrze otarło się o drugie.
3. Aby naostrzyć drugą stronę noża, należy przełożyć jego ostrze na drugą stronę stalowego pilnika. Opisane czynności powtórzyć.

Pieczenie
Pieczony kurczak z chrupiącą, złocistą skórką to ulubione danie wielu smakoszy. Nie trzeba wielkich umiejętności, aby go przygotować. Tajemnica soczystego mięsa i kruchej skórki kryje się w półgodzinnym moczeniu tuszki w cieplej wodzie z solą (łyżkę soli na 2 litry wody), a potem delikatnym natarciu jej roztopionym maśle (lub olejem). Tak przygotowanego kurczaka wystarczy przełożyć do wysmarowanej tłuszczem brytfanny i wstawić
45o (należy uważa, by nie trzymać ich prostopadle względem siebie).<br>2. Poruszyć nimi tak, aby jedno otrze otarło się o drugie.<br>3. Aby naostrzyć drugą stronę noża, należy przełożyć jego ostrze na drugą stronę stalowego pilnika. Opisane czynności powtórzyć.<br>&lt;gap&gt;<br>Pieczenie<br>Pieczony kurczak z chrupiącą, złocistą skórką to ulubione danie wielu smakoszy. Nie trzeba wielkich umiejętności, aby go przygotować. Tajemnica soczystego mięsa i kruchej skórki kryje się w półgodzinnym moczeniu tuszki w cieplej wodzie z solą (łyżkę soli na 2 litry wody), a potem delikatnym natarciu jej roztopionym maśle (lub olejem). Tak przygotowanego kurczaka wystarczy przełożyć do wysmarowanej tłuszczem brytfanny i wstawić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego