Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
lodówki na 6 godzin lub do zastygnięcia.
4 Kiedy galaretka stężeje, wstawić miseczki do ciepłej wody. Odwrócić je do góry dnem na deserowe talerzyki.
5 Pozostał galaretkę rozpuścić, potem pozwolić jej ostygnąć. Dookoła galaretki zrobić na talerzyku wianek z mleczka. Gdy reszta galaretki ostygnie, ale jeszcze nam stężeje, ozdobić mleczny sos kroplami galaretki. Następnie za pomocą wykałaczki upodobnić je do serduszek.
Szef kuchni radzi
Przed wyłożeniem galaretki na talerzyki, przepłucz je zimną wodą. Wtedy łatwiej będzie umieścić galaretkę na środku.
Galaretki można podawać, przybrane całymi owocami czarnej porzeczki i ich liśćmi.
WYPIEKI 1
WYKWINTNY TORT CZEKOLADOWY
TRADYCYJNE
Puszyste ciasto, pokryte grubą
lodówki na 6 godzin lub do zastygnięcia.<br>4 Kiedy galaretka stężeje, wstawić miseczki do ciepłej wody. Odwrócić je do góry dnem na deserowe talerzyki.<br>5 Pozostał galaretkę rozpuścić, potem pozwolić jej ostygnąć. Dookoła galaretki zrobić na talerzyku wianek z mleczka. Gdy reszta galaretki ostygnie, ale jeszcze nam stężeje, ozdobić mleczny sos kroplami galaretki. Następnie za pomocą wykałaczki upodobnić je do serduszek.<br>Szef kuchni radzi<br>Przed wyłożeniem galaretki na talerzyki, przepłucz je zimną wodą. Wtedy łatwiej będzie umieścić galaretkę na środku.<br>Galaretki można podawać, przybrane całymi owocami czarnej porzeczki i ich liśćmi.<br>WYPIEKI 1<br>WYKWINTNY TORT CZEKOLADOWY<br>TRADYCYJNE<br>Puszyste ciasto, pokryte grubą
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego