maśle. Do warzyw dodać śmietanę i dusić, aż zgęstnieje do konsystencji sosu. Doprawić solą i pieprzem.<br>Ryby sprawić, umyć, <orig>wyfiletować</> i pokroić na mniejsze kawałki. Ugotować w wywarze z warzyw i osączyć.<br>Warzywa wyjmować z sosu łyżką cedzakową i układać na środku talerza, na wierzchu położyć kawałki ryby i polać sosem.<br><br><tit>Polędwica z pieczarkami</><br><br>2 kg polędwicy wołowej, 2 łyżki oleju, sól, pieprz<br><br><tit>SOS</><br><br>1 kg pieczarek, 3 pomidory (45 dag), 5 ząbków czosnku, 2 opakowania sosu pieczeniowego, 1/4 szklanki śmietany 36-procentowej, 2 łyżki masła, 2 łyżki natki pietruszki, sól, pieprz<br>Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, posolić, oprószyć