dodać do masy jajecznej, nadal ubijać do uzyskania jednolitego ciasta. Szałwię umyć, osuszyć, oderwać listki. Rozgrzać olej. Listki maczać w cieście i smażyć z obu stron. Osączyć z tłuszczu, posolić i podawać.<br>ŚWIEŻE ZIOŁA W DONICZKACH</><br><br><div type="advert" sub="food"><br><name type="org">Swedeponic</><br> Rozmaryn<br>Stosowanie<br>Do przyprawiania pieczonych mięs, dziczyzny i ryb. Jest doskonałym dodatkiem do sosów i potraw z ryżu, jarzyn i grzybów.<br>Pochodzenie i walory<br>Pochodzi z rejonów śródziemnomorskich. Charakteryzuje się silnym, korzennym zapachem, lekko gorzkawym smakiem. Liście rozmarynu dodane do kąpieli działają orzeźwiająco. Wywar wzmacnia żołądek, układ nerwowy, działa rozkurczowo i żółciopędnie.<br>Przepis<br>Wołowina z rozmarynem i lawendą<br>Składniki:<br><gap><br>Połączyć szampan, lawendę, rozmaryn, musztardę