Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
zaczynając od kilku ziarenek i dochodząc do 1 łyżeczki. Najłatwiej strawne dla dziecka są rozgotowane ziarna soczewicy. Stopniowo można przechodzić do ziaren fasoli, a nieco później - grochu. Podając jednak małym dzieciom nasiona strączkowe, należy po ugotowaniu przecierać je przez sitko, aby pozbawić ich łuski. Dla małych dzieci błonnik jest ciężko strawny. Również soja jest trudno przyswajana, dlatego należy jej unikać w początkowym okresie i podawać nie wcześniej niż około 3 roku życia w ilościach nie większych niż 1-1/2 łyżeczki. Natomiast już powyżej roku do posiłków można podawać od czasu do czasu trochę (1 łyżeczka) mąki sojowej oraz nieco pasty
zaczynając od kilku ziarenek i dochodząc do 1 łyżeczki. Najłatwiej strawne dla dziecka są rozgotowane ziarna soczewicy. Stopniowo można przechodzić do ziaren fasoli, a nieco później - grochu. Podając jednak małym dzieciom nasiona strączkowe, należy po ugotowaniu przecierać je przez sitko, aby pozbawić ich łuski. Dla małych dzieci błonnik jest ciężko strawny. Również soja jest trudno przyswajana, dlatego należy jej unikać w początkowym okresie i podawać nie wcześniej niż około 3 roku życia w ilościach nie większych niż 1-1/2 łyżeczki. Natomiast już powyżej roku do posiłków można podawać od czasu do czasu trochę (1 łyżeczka) mąki sojowej oraz nieco pasty
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego