Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
winnym, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, dodaj łyżkę drobno posiekanych świeżych listków bazylii, dopraw solą i pieprzem do smaku. Zalej sosem sałatkę i odstaw na 20-30 minut, by się "przegryzł".
Zamiast baraniny do sałatki równie dobrze możesz użyć ugotowanego chudego mięsa wołowego lub wieprzowego. Sałatkę, która jest pożywna i sycąca, podawaj z pieczywem jako dnie na kolację.
RADA: sos do sałatki zyska bardziej wyrazisty, lekko pikantny smak, jeśli dodasz do niego kilka łyżek białego wytrawnego wina.
DOBRE RADY
CIASTO
CYTRYNOWIEC

300 g masła,
300 g śmietany,
300 g mąki pszennej najlepiej tortowej,
2 duże cytryny,
300 g cukru,
100 g
winnym, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, dodaj łyżkę drobno posiekanych świeżych listków bazylii, dopraw solą i pieprzem do smaku. Zalej sosem sałatkę i odstaw na 20-30 minut, by się "przegryzł".<br>Zamiast baraniny do sałatki równie dobrze możesz użyć ugotowanego chudego mięsa wołowego lub wieprzowego. Sałatkę, która jest pożywna i sycąca, podawaj z pieczywem jako dnie na kolację.<br>RADA: sos do sałatki zyska bardziej wyrazisty, lekko pikantny smak, jeśli dodasz do niego kilka łyżek białego wytrawnego wina.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>CIASTO<br>CYTRYNOWIEC<br>&lt;gap&gt;<br>300 g masła,<br>300 g śmietany,<br>300 g mąki pszennej najlepiej tortowej,<br>2 duże cytryny,<br>300 g cukru,<br>100 g
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego