Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Wprost
Nr: 21.11
Miejsce wydania: Poznań
Rok: 1999
spowolnienia: używając pióra, zatrzymujemy na chwilę czas. - Pisanie piórem wymaga zastanowienia. Zanim postawi się pierwsze litery, trzeba wykonać kilka czynności: odkręcić skuwkę, starannie przyłożyć stalówkę. Niepostrzeżenie robi się z tego rytuał - potwierdzają inni członkowie klubu. Nadaje to temu przedmiotowi osobisty charakter. - List napisany piórem albo przynajmniej nim podpisany jest wyrazem szacunku do danej osoby - mówi Andrzej Blikle. Na co dzień używa jednak komputera. - Piórem piszę dla przyjemności. Lubię, gdy stalówka stawia lekki opór, a jednocześnie płynie równo po papierze - mówi Blikle.
Anita Szarlik


Najstarsza kuchnia świata


Dziczyzna przez wieki tak zakorzeniła się w menu, że wymyślono nawet pieczeń sarnią na czas
spowolnienia: używając pióra, zatrzymujemy na chwilę czas. - Pisanie piórem wymaga zastanowienia. Zanim postawi się pierwsze litery, trzeba wykonać kilka czynności: odkręcić skuwkę, starannie przyłożyć stalówkę. Niepostrzeżenie robi się z tego rytuał - potwierdzają inni członkowie klubu. Nadaje to temu przedmiotowi osobisty charakter. - List napisany piórem albo przynajmniej nim podpisany jest wyrazem szacunku do danej osoby - mówi Andrzej Blikle. Na co dzień używa jednak komputera. - Piórem piszę dla przyjemności. Lubię, gdy stalówka stawia lekki opór, a jednocześnie płynie równo po papierze - mówi Blikle.<br>&lt;au&gt;Anita Szarlik&lt;/&gt;&lt;/&gt;<br><br><br>&lt;div type="art" sex="m"&gt;&lt;tit&gt;Najstarsza kuchnia świata&lt;/&gt;<br><br><br> Dziczyzna przez wieki tak zakorzeniła się w menu, że wymyślono nawet pieczeń sarnią na czas
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego