Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
2 szklanki cukru pudru, 3 jajka, 1 niepełna szklanka oleju (200 ml), 1 łyżka kakao, po 3 łyżki rodzynek i posiekanych orzechów laskowych, 1 proszek do pieczenia (1,6 dag), po szczypcie mielonego cynamonu i soli; do przygotowania formy: po 1 1/2 łyżki margaryny i mąki pszennej

POLEWA

1 tabliczka gorzkiej czekolady (10 dag), 5 łyżek śmietanki 18-procentowej
Jajka zmiksować z olejem, cukrem pudrem, kakao, szczyptą soli, cynamonem oraz proszkiem do pieczenia. Nadal miksując, stopniowo wsypywać mąkę. Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce do jarzyn. Dodać do ciasta wraz z rodzynkami oraz orzechami i
2 szklanki cukru pudru, 3 jajka, 1 niepełna szklanka oleju (200 ml), 1 łyżka kakao, po 3 łyżki rodzynek i posiekanych orzechów laskowych, 1 proszek do pieczenia (1,6 dag), po szczypcie mielonego cynamonu i soli; do przygotowania formy: po 1 1/2 łyżki margaryny i mąki pszennej<br><br>&lt;tit&gt;POLEWA&lt;/&gt;<br><br>1 tabliczka gorzkiej czekolady (10 dag), 5 łyżek śmietanki 18-procentowej<br>Jajka zmiksować z olejem, cukrem pudrem, kakao, szczyptą soli, cynamonem oraz proszkiem do pieczenia. Nadal miksując, stopniowo wsypywać mąkę. Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce do jarzyn. Dodać do ciasta wraz z rodzynkami oraz orzechami i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego