Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę herbatników (5 sztuk) ułóż na środku i posmaruj kremem.
Chwyć folię z obu dłuższych boków prostokąta, unieś ją i połącz nad ciastem tak, by powstał trójkąt. Wstaw ciasto do lodówki, by krem stężał i utrwalił się kształt ciasta.
Przygotuj polewę czekoladową, rozpuszczając na małym ogniu tabliczkę czekolady. Z boków ciasta usuń folie i polej ciasto polewą. Kiedy lekko przestygnie, wstaw ciasto do lodówki, by polewa zastygła. Przed podaniem obficie posyp ciasto wiórkami kokosowymi. Podawaj pokrojone ostrym nożem na jednakowej wielkości zgrabne porcje.
RADA: do roztopionej czekolady możesz dodać dwa surowe białka lub 2-3 łyżki tłustej śmietany
do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę herbatników (5 sztuk) ułóż na środku i posmaruj kremem.<br>Chwyć folię z obu dłuższych boków prostokąta, unieś ją i połącz nad ciastem tak, by powstał trójkąt. Wstaw ciasto do lodówki, by krem stężał i utrwalił się kształt ciasta.<br>Przygotuj polewę czekoladową, rozpuszczając na małym ogniu tabliczkę czekolady. Z boków ciasta usuń folie i polej ciasto polewą. Kiedy lekko przestygnie, wstaw ciasto do lodówki, by polewa zastygła. Przed podaniem obficie posyp ciasto wiórkami kokosowymi. Podawaj pokrojone ostrym nożem na jednakowej wielkości zgrabne porcje.<br>RADA: do roztopionej czekolady możesz dodać dwa surowe białka lub 2-3 łyżki tłustej śmietany
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego