Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
kilka minut pod przykryciem.
Doprawić posiekaną bazylią, czosnkiem, solą, pieprzem, wymieszać ze śmietaną i zdjąć z ognia. Włożyć ugotowany gorący makaron, wymieszać i natychmiast podawać.

Fettucine all'Alfredo
40 dag fettucine,
8 dag masła,
12 świeżo startego parmezanu, szklanka śmietanki 22-30 proc.,
2 łyżki posiekanej natki, sól
MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:
tagliatelle
W litrowym garnku z grubym dnem roztopić masło, wsypać ser, wlać śmietanę i zagotować, cały czas mieszając.
Gotować na małym ogniu, aż sos nieco zgęstnieje - około 10 min.
Dodać pietruszkę, pieprz i sól. Odcedzony makaron ugotowany al dente włożyć do wygrzanej wazy, wlać sos, wymieszać i niezwłocznie podać.
WARTO WIEDZIEĆ
kilka minut pod przykryciem.<br>Doprawić posiekaną bazylią, czosnkiem, solą, pieprzem, wymieszać ze śmietaną i zdjąć z ognia. Włożyć ugotowany gorący makaron, wymieszać i natychmiast podawać.<br>&lt;gap&gt; <br>&lt;name type="prod"&gt;Fettucine&lt;/&gt; all'Alfredo<br>40 dag &lt;name type="prod"&gt;fettucine&lt;/&gt;,<br>8 dag masła,<br>12 świeżo startego &lt;name type="prod"&gt;parmezanu&lt;/&gt;, szklanka śmietanki 22-30 proc.,<br>2 łyżki posiekanej natki, sól<br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:<br>&lt;name type="prod"&gt;tagliatelle&lt;/&gt;<br>W litrowym garnku z grubym dnem roztopić masło, wsypać ser, wlać śmietanę i zagotować, cały czas mieszając.<br>Gotować na małym ogniu, aż sos nieco zgęstnieje - około 10 min.<br>Dodać pietruszkę, pieprz i sól. Odcedzony makaron ugotowany al dente włożyć do wygrzanej wazy, wlać sos, wymieszać i niezwłocznie podać.<br>WARTO WIEDZIEĆ
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego