kilka minut pod przykryciem.<br>Doprawić posiekaną bazylią, czosnkiem, solą, pieprzem, wymieszać ze śmietaną i zdjąć z ognia. Włożyć ugotowany gorący makaron, wymieszać i natychmiast podawać.<br><gap> <br><name type="prod">Fettucine</> all'Alfredo<br>40 dag <name type="prod">fettucine</>,<br>8 dag masła,<br>12 świeżo startego <name type="prod">parmezanu</>, szklanka śmietanki 22-30 proc.,<br>2 łyżki posiekanej natki, sól<br>MOŻNA TAKŻE UŻYĆ:<br><name type="prod">tagliatelle</><br>W litrowym garnku z grubym dnem roztopić masło, wsypać ser, wlać śmietanę i zagotować, cały czas mieszając.<br>Gotować na małym ogniu, aż sos nieco zgęstnieje - około 10 min.<br>Dodać pietruszkę, pieprz i sól. Odcedzony makaron ugotowany al dente włożyć do wygrzanej wazy, wlać sos, wymieszać i niezwłocznie podać.<br>WARTO WIEDZIEĆ