Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
włóż do specjalnego rękawa do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika na blisko 3 godziny. 30-45 minut przed końcem pieczenia zdejmij folie, a jeśli używasz rękawa, rozetnij go, by indyk ładnie się przyrumienił.
Wyłóż indyk na półmisek i udekoruj cząstkami jabłek i posyp natka pietruszki lub koperkiem.
RADA: w taki sam sposób jak indyka możesz również upiec kaczkę lub kurczaka. Im mniejszy drób, tym krócej należy go piec.
DOBRE RADY
PODROBY
TORT Z WĄTRÓBKI

Dla 6 osób, Przygotowanie: 80 min, 426 kcal
0,5 kg dowolnej wątroby,
2 jajka,
3 łyżki stołowe mąki pszennej,
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej,
1/4
włóż do specjalnego rękawa do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika na blisko 3 godziny. 30-45 minut przed końcem pieczenia zdejmij folie, a jeśli używasz rękawa, rozetnij go, by indyk ładnie się przyrumienił.<br>Wyłóż indyk na półmisek i udekoruj cząstkami jabłek i posyp natka pietruszki lub koperkiem.<br>RADA: w taki sam sposób jak indyka możesz również upiec kaczkę lub kurczaka. Im mniejszy drób, tym krócej należy go piec.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>PODROBY<br>TORT Z WĄTRÓBKI<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 6 osób, Przygotowanie: 80 min, 426 kcal<br>0,5 kg dowolnej wątroby,<br>2 jajka,<br>3 łyżki stołowe mąki pszennej,<br>0,5 łyżeczki sody oczyszczonej,<br>1/4
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego