włóż do specjalnego rękawa do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika na blisko 3 godziny. 30-45 minut przed końcem pieczenia zdejmij folie, a jeśli używasz rękawa, rozetnij go, by indyk ładnie się przyrumienił.<br>Wyłóż indyk na półmisek i udekoruj cząstkami jabłek i posyp natka pietruszki lub koperkiem.<br>RADA: w taki sam sposób jak indyka możesz również upiec kaczkę lub kurczaka. Im mniejszy drób, tym krócej należy go piec.<br><tit>DOBRE RADY</><br>PODROBY<br>TORT Z WĄTRÓBKI<br><gap><br>Dla 6 osób, Przygotowanie: 80 min, 426 kcal<br>0,5 kg dowolnej wątroby,<br>2 jajka,<br>3 łyżki stołowe mąki pszennej,<br>0,5 łyżeczki sody oczyszczonej,<br>1/4