umyć, osuszyć. Mule osączyć z zalewy.<br>Przygotować sos: oliwę wymieszać z octem, koperkiem, skórką z cytryny, bazylią, cukrem pudrem, pieprzem i solą.<br>Awokado obrać, przekroić na pół, usunąć pestki. Miąższ pokroić w cienkie paski i skropić sokiem z cytryny. Pomidory umyć i pokroić na ósemki. Cebulę obrać i pokroić w talarki, a następnie rozdzielić na pojedyncze pierścienie.<br>Sałatę rozłożyć na talerzu, ułożyć awokado i skropić przygotowanym sosem. Rozłożyć mule, pomidory i cebulę.<br>Podawać z pieczywem.<br>(4 porcje) <au>T.M</au><br><br><tit1>Sałatka z ryżem</tit1><br>1 puszka małży w oleju (10 dag), 1 szklanka ryżu ugotowanego na sypko, 1 czerwone jabłko (12 dag), 1