Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
jest wzbogacana dodatkami nadającymi jej smak i aromat.
Ostatecznie płynną czekoladę poddaje się temperowaniu - ostrożnemu procesowi podgrzewania i schładzania, dzięki czemu czekolada nabywa najwyższych cech jakościowych, tj. połysku, odpowiedniego przełamywania się itp. Ponadto staje się bardziej odporna na zmiany temperatur i zachowuje świeżość przez cały okres przechowywania. Po zakończeniu procesu temperowania czekoladę przelewa się do form, aby uzyskać tabliczki lub kieruje się do specjalnych urządzeń, które służą do odlewania tabliczek, bądź do oblewania czekoladą rozmaitych produktów, na przykład wybornego Ptasiego Mleczka czy słynnych Torcików Wedlowskich.
Malowany czekoladą
Jedyny w swoim rodzaju, okrągły, oblany czekolada, ręcznie zdobiony Torcik Wedlowski towarzyszy nam już
jest wzbogacana dodatkami nadającymi jej smak i aromat.<br>Ostatecznie płynną czekoladę poddaje się temperowaniu - ostrożnemu procesowi podgrzewania i schładzania, dzięki czemu czekolada nabywa najwyższych cech jakościowych, tj. połysku, odpowiedniego przełamywania się itp. Ponadto staje się bardziej odporna na zmiany temperatur i zachowuje świeżość przez cały okres przechowywania. Po zakończeniu procesu temperowania czekoladę przelewa się do form, aby uzyskać tabliczki lub kieruje się do specjalnych urządzeń, które służą do odlewania tabliczek, bądź do oblewania czekoladą rozmaitych produktów, na przykład wybornego &lt;name type="prod"&gt;Ptasiego Mleczka&lt;/&gt; czy słynnych &lt;name type="prod"&gt;Torcików Wedlowskich&lt;/&gt;.<br>Malowany czekoladą<br>Jedyny w swoim rodzaju, okrągły, oblany czekolada, ręcznie zdobiony &lt;name type="prod"&gt;Torcik Wedlowski&lt;/&gt; towarzyszy nam już
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego