Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
czemu staje się cienka jak opłatek.
...i już mamy czekoladę.
Teraz należy ja poddać konszowaniu, czyli mieszaniu płynnej czekolady, co wzmacnia jej walory smakowe i zapachowe, dodaje łagodności i aksamitnej gładkości. W tej fazie produkcji masa czekoladowa jest wzbogacana dodatkami nadającymi jej smak i aromat.
Ostatecznie płynną czekoladę poddaje się temperowaniu - ostrożnemu procesowi podgrzewania i schładzania, dzięki czemu czekolada nabywa najwyższych cech jakościowych, tj. połysku, odpowiedniego przełamywania się itp. Ponadto staje się bardziej odporna na zmiany temperatur i zachowuje świeżość przez cały okres przechowywania. Po zakończeniu procesu temperowania czekoladę przelewa się do form, aby uzyskać tabliczki lub kieruje się do specjalnych
czemu staje się cienka jak opłatek.<br>...i już mamy czekoladę.<br>Teraz należy ja poddać konszowaniu, czyli mieszaniu płynnej czekolady, co wzmacnia jej walory smakowe i zapachowe, dodaje łagodności i aksamitnej gładkości. W tej fazie produkcji masa czekoladowa jest wzbogacana dodatkami nadającymi jej smak i aromat.<br>Ostatecznie płynną czekoladę poddaje się temperowaniu - ostrożnemu procesowi podgrzewania i schładzania, dzięki czemu czekolada nabywa najwyższych cech jakościowych, tj. połysku, odpowiedniego przełamywania się itp. Ponadto staje się bardziej odporna na zmiany temperatur i zachowuje świeżość przez cały okres przechowywania. Po zakończeniu procesu temperowania czekoladę przelewa się do form, aby uzyskać tabliczki lub kieruje się do specjalnych
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego