Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
łyżeczki gorącej wody,
pół łyżeczki proszku do pieczenia
Do przybrania:
szklanka tłustej śmietany,
1 łyżka deserowa cukru,
50 g startej czekolady,
150 g mandarynek z puszki
Wysmaruj tłuszczem okrągłą foremkę ( o średnicy około 20 centymetrów) do pieczenia ciast. Utrzyj masło lub margarynę z cukrem na puszystą masę. Stopniowo, cały czas ucierając, dodawaj jajka. Wymieszaj mąkę z solą i proszkiem do pieczenia, nie przerywając ucierania, dodawaj do ciasta. Dokładnie je wyrób. Jeśli jest zbyt gęste, dodaj gorącej wody. Przełóż ciasto do formy i na 45-50 minut wstaw do piekarnik nagrzanego do temperatury 190oC. Ciasto jest upieczone, gdy włożony do niego patyczek
łyżeczki gorącej wody,<br>pół łyżeczki proszku do pieczenia<br>Do przybrania:<br>szklanka tłustej śmietany,<br>1 łyżka deserowa cukru,<br>50 g startej czekolady,<br>150 g mandarynek z puszki<br>Wysmaruj tłuszczem okrągłą foremkę ( o średnicy około 20 centymetrów) do pieczenia ciast. Utrzyj masło lub margarynę z cukrem na puszystą masę. Stopniowo, cały czas ucierając, dodawaj jajka. Wymieszaj mąkę z solą i proszkiem do pieczenia, nie przerywając ucierania, dodawaj do ciasta. Dokładnie je wyrób. Jeśli jest zbyt gęste, dodaj gorącej wody. Przełóż ciasto do formy i na 45-50 minut wstaw do piekarnik nagrzanego do temperatury 190oC. Ciasto jest upieczone, gdy włożony do niego patyczek
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego