Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
wystudzić. Kaszą nadziać gęś. Otwory zaszyć.
Gęś włożyć do brytfanki, nalewając na dno kilka łyżek piwa. Piec podlewając piwem, a potem tworzącym się sosem.
Szklankę wody zagotować z masłem, wsypać mąkę, osolić i ogrzewać stale mieszając, aż ciasto zacznie odstawać od boków garnka. Zdjąć z ognia, wbijać jajka i żółtka, ucierając, a następnie --nie przerywają ucierania - dodać puree kartoflane. Osolić. Z ciasta formować kule i smażyć je na rozgrzanym oleju.
Gęś pokroić na kawałki. Polać sosem. Podawać z kartoflanymi kulami i sałatka z czerwonej kapusty, winogron i borówek.
Pieczeń wieprzowa z morelami

kilogram mięsa wieprzowego od szynki, 300 g suszonych moreli
wystudzić. Kaszą nadziać gęś. Otwory zaszyć.<br>Gęś włożyć do brytfanki, nalewając na dno kilka łyżek piwa. Piec podlewając piwem, a potem tworzącym się sosem.<br>Szklankę wody zagotować z masłem, wsypać mąkę, osolić i ogrzewać stale mieszając, aż ciasto zacznie odstawać od boków garnka. Zdjąć z ognia, wbijać jajka i żółtka, ucierając, a następnie --nie przerywają ucierania - dodać puree kartoflane. Osolić. Z ciasta formować kule i smażyć je na rozgrzanym oleju.<br>Gęś pokroić na kawałki. Polać sosem. Podawać z kartoflanymi kulami i sałatka z czerwonej kapusty, winogron i borówek.<br>Pieczeń wieprzowa z morelami<br>&lt;gap&gt;<br>kilogram mięsa wieprzowego od szynki, 300 g suszonych moreli
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego