Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
listków bazylii, suszony strączek peperoncini, cukier, sól
Zrobić sos pomidorowy. Posiekaną cebule, czosnek i peperoncini podsmażyć na oliwie. Papryczkę wyjąć, a do rondelka wlać zmiksowane pomidory. Gotować krotko na małym ogniu, dodać posiekaną bazylię, cukier i sól.
Sos beszmelowy przyrządzić tak jak w przepisie na lasagne po bolońsku. Płaty makaronu ugotować w dużej ilości osolonej wody, ostrożnie wyjąć łyżką cedzakową i rozłożyć na czystych, wilgotnych ściereczkach.
Podsmażyć na maśle cebulę, dodać pokrojoną w paski szynkę, chwilę smażyć. Mozzarellę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rozgnieść widelcem, wymieszać z ricottą i połową parmezanu, cebulą z szynką i pokrojoną w paski bazylią. Doprawić
listków bazylii, suszony strączek peperoncini, cukier, sól<br>Zrobić sos pomidorowy. Posiekaną cebule, czosnek i peperoncini podsmażyć na oliwie. Papryczkę wyjąć, a do rondelka wlać zmiksowane pomidory. Gotować krotko na małym ogniu, dodać posiekaną bazylię, cukier i sól.<br>Sos beszmelowy przyrządzić tak jak w przepisie na &lt;name type="prod"&gt;lasagne&lt;/&gt; po bolońsku. Płaty makaronu ugotować w dużej ilości osolonej wody, ostrożnie wyjąć łyżką cedzakową i rozłożyć na czystych, wilgotnych ściereczkach.<br>Podsmażyć na maśle cebulę, dodać pokrojoną w paski szynkę, chwilę smażyć. &lt;name type="prod"&gt;Mozzarellę&lt;/&gt; zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rozgnieść widelcem, wymieszać z &lt;name type="prod"&gt;ricottą&lt;/&gt; i połową &lt;name type="prod"&gt;parmezanu&lt;/&gt;, cebulą z szynką i pokrojoną w paski bazylią. Doprawić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego