Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
nazwa napoju. Aby przygotować klasyczny grog należy połączyć: ćwierć szklanki rumu, araku lub koniaku, 3/4 szklanki gorącej wody, dwie kostki cukru.
Czasem dodaje się do grogu odrobinę soku z cytryny dla podniesienia smaku.
6 arabska przyprawa o konsystencji pasty złożona z oliwy, sproszkowanej papryki, roztartego z solą czosnku i utłuczonej kolendry. Często dodaje się do niej cynamon lub chili.
7 rak morski, podobny do rzecznego. Amerykański (60 cm) i europejski (50 cm) żyją w wodach Morza Północnego, w Morzu Śródziemnym i w Oceanie Atlantyckim wzdłuż wybrzeży Ameryki i Kanady. Mięso tego skorupiak jest białe, zwarte, bardzo delikatne i smaczne, a
nazwa napoju. Aby przygotować klasyczny grog należy połączyć: ćwierć szklanki rumu, araku lub koniaku, 3/4 szklanki gorącej wody, dwie kostki cukru.<br>Czasem dodaje się do grogu odrobinę soku z cytryny dla podniesienia smaku.<br>6 arabska przyprawa o konsystencji pasty złożona z oliwy, sproszkowanej papryki, roztartego z solą czosnku i utłuczonej kolendry. Często dodaje się do niej cynamon lub chili.<br>7 rak morski, podobny do rzecznego. Amerykański (60 cm) i europejski (50 cm) żyją w wodach Morza Północnego, w Morzu Śródziemnym i w Oceanie Atlantyckim wzdłuż wybrzeży Ameryki i Kanady. Mięso tego skorupiak jest białe, zwarte, bardzo delikatne i smaczne, a
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego