Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i boczkiem przepuść dwu- albo nawet trzykrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa.
Pasztet będzie delikatniejszy w smaku i bardziej puszysty, jeśli po usmażeniu jeszcze raz przetrzesz go przez sito.
Przełóż masę do rondla, dodaj do smaku sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Zmiksuj, dodając miękkie masło.
Z przygotowanej masy mięsnej uformuj wałek i przełóż go do szklanego lub porcelanowego naczynia i na kilka godzin wstaw do lodówki.
Pasztet podawaj na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty, pokrojony w zgrabne plastry i udekorowany ćwiartkami ugotowanych na twardo jajek. Posyp go drobno posiekaną natką pietruszki.
RADA: pasztet będzie smaczniejszy i bardziej soczysty, jeśli wątróbkę będziesz smażyć
i boczkiem przepuść dwu- albo nawet trzykrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa.<br>Pasztet będzie delikatniejszy w smaku i bardziej puszysty, jeśli po usmażeniu jeszcze raz przetrzesz go przez sito.<br>Przełóż masę do rondla, dodaj do smaku sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Zmiksuj, dodając miękkie masło.<br>Z przygotowanej masy mięsnej uformuj wałek i przełóż go do szklanego lub porcelanowego naczynia i na kilka godzin wstaw do lodówki.<br>Pasztet podawaj na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty, pokrojony w zgrabne plastry i udekorowany ćwiartkami ugotowanych na twardo jajek. Posyp go drobno posiekaną natką pietruszki.<br>RADA: pasztet będzie smaczniejszy i bardziej soczysty, jeśli wątróbkę będziesz smażyć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego