Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
rozłożyć na czystych, wilgotnych ściereczkach.
Podsmażyć na maśle cebulę, dodać pokrojoną w paski szynkę, chwilę smażyć. Mozzarellę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rozgnieść widelcem, wymieszać z ricottą i połową parmezanu, cebulą z szynką i pokrojoną w paski bazylią. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Pośrodku każdego płata położyć gruby wałek nadzienia, zostawiając wolny margines (2-3 cm). Zwinąć rulony wzdłuż, wolne brzegi zawinąć pod spód. Ułożyć cannelloni w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, przykryć beszamelem, skropić sosem pomidorowym, posypać pozostałym parmezanem. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać 20-30 min w temperaturze 180-200&730;C. Podawać z pozostałym sosem pomidorowym.

Lasagne con
rozłożyć na czystych, wilgotnych ściereczkach.<br>Podsmażyć na maśle cebulę, dodać pokrojoną w paski szynkę, chwilę smażyć. &lt;name type="prod"&gt;Mozzarellę&lt;/&gt; zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rozgnieść widelcem, wymieszać z &lt;name type="prod"&gt;ricottą&lt;/&gt; i połową &lt;name type="prod"&gt;parmezanu&lt;/&gt;, cebulą z szynką i pokrojoną w paski bazylią. Doprawić do smaku pieprzem i solą.<br>Pośrodku każdego płata położyć gruby wałek nadzienia, zostawiając wolny margines (2-3 cm). Zwinąć rulony wzdłuż, wolne brzegi zawinąć pod spód. Ułożyć &lt;name type="prod"&gt;cannelloni&lt;/&gt; w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, przykryć beszamelem, skropić sosem pomidorowym, posypać pozostałym &lt;name type="prod"&gt;parmezanem&lt;/&gt;. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać 20-30 min w temperaturze 180-200&730;C. Podawać z pozostałym sosem pomidorowym.<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Lasagne&lt;/&gt; con
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego