Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
twardo jajka i przełóż roladę na wysmarowaną tłuszczem formę do pieczenia lub płaskie naczynie żaroodporne. Z wierzchu posmaruj śmietaną, polej roztopionym masłem, nakłuj w kilku miejscach widelcem i wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika na pół godziny. Podawaj na gorąco lub na zimno z pieczywem.
RADA: łatwiej uda ci się uformować wałek z farszu, jeśli wcześniej zmoczysz ręce w zimnej wodzie lub rozkłóconym surowym jajku.

PRZYSTAWKA
JAJKA Z KALMARAMI

Dla 6 osób Przygotowanie: 30 min 157 kcal
5 jajek,
200 g kalmarów,
50 g majonezu,
1 marchewka,
kilka liści sałaty,
zielenina,
sól,
mielony czarny pieprz
Dokładnie umyj jajka i ugotuj je na
twardo jajka i przełóż roladę na wysmarowaną tłuszczem formę do pieczenia lub płaskie naczynie żaroodporne. Z wierzchu posmaruj śmietaną, polej roztopionym masłem, nakłuj w kilku miejscach widelcem i wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika na pół godziny. Podawaj na gorąco lub na zimno z pieczywem.<br>RADA: łatwiej uda ci się uformować wałek z farszu, jeśli wcześniej zmoczysz ręce w zimnej wodzie lub rozkłóconym surowym jajku.<br>&lt;gap&gt;<br>PRZYSTAWKA<br>JAJKA Z KALMARAMI<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 6 osób Przygotowanie: 30 min 157 kcal<br>5 jajek,<br>200 g kalmarów,<br>50 g majonezu,<br>1 marchewka,<br>kilka liści sałaty, <br>zielenina,<br>sól,<br>mielony czarny pieprz<br>Dokładnie umyj jajka i ugotuj je na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego