Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 42
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
pomysł, by stok oświetlać wieczorem. Kolejny wyciąg powstał na oślej łączce z myślą o dzieciach. A gdy zrobiło się ciasno na tym pierwszym, zdecydowali się na wybudowanie trzeciego.
Trzy lata temu założyli stadninę koni huculskich. Ich goście mogą dzięki temu korzystać z przejażdżek stylową bryczką, saniami bądź spędzić na Podhalu wczasy w siodle. Sylwestry na ich wyciągach (darmowe w tą szczególną noc) znane są nie tylko na Podhalu. Zaś żurek - specjalność kuchni Dziubasów, szczególnie przypadł do gustu gościom z Krakowa.
W zeszłym roku pod ich stokiem stanął drewniany pensjonat "Pod Wierchami" W budynku oprócz pokoi gościnnych, znalazła się restauracja, a także
pomysł, by stok oświetlać wieczorem. Kolejny wyciąg powstał na oślej łączce z myślą o dzieciach. A gdy zrobiło się ciasno na tym pierwszym, zdecydowali się na wybudowanie trzeciego.<br>Trzy lata temu założyli stadninę koni huculskich. Ich goście mogą dzięki temu korzystać z przejażdżek stylową bryczką, saniami bądź spędzić na Podhalu wczasy w siodle. Sylwestry na ich wyciągach (darmowe w tą szczególną noc) znane są nie tylko na Podhalu. Zaś żurek - specjalność kuchni Dziubasów, szczególnie przypadł do gustu gościom z Krakowa.<br>W zeszłym roku pod ich stokiem stanął drewniany pensjonat "Pod Wierchami" W budynku oprócz pokoi gościnnych, znalazła się restauracja, a także
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego