Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
blatów wcześniej skropić wiśniówką i ułożyć na nim część osączonych wiśni). Przybrać ozdobami z czekolady i wiśniami.
Orzechowy

Ciasto
250 g mielonych orzechów włoskich, 8 jajek, 3/4 szklanki cukru pudru, 2 łyżki tartej bułki, łyżka kakao
Krem
10 jajek, szklanka cukru, cukier waniliowy, 3 łyżki mielonej kawy, 5 łyżek winiaku, 3 łyżeczki neski rozpuszczonej w 1/2 szklanki wody, czekoladowe wiórki, kostka masła
Białka ubić z cukrem. Wymieszać z żółtkami, a następnie z orzechami, bułką i kakao. Przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180oC. Ostudzić, przekroić na trzy blaty. Każdy blat skropić kawą wymieszaną
blatów wcześniej skropić wiśniówką i ułożyć na nim część osączonych wiśni). Przybrać ozdobami z czekolady i wiśniami.<br>Orzechowy<br>&lt;gap&gt;<br>Ciasto<br>250 g mielonych orzechów włoskich, 8 jajek, 3/4 szklanki cukru pudru, 2 łyżki tartej bułki, łyżka kakao<br>Krem<br>10 jajek, szklanka cukru, cukier waniliowy, 3 łyżki mielonej kawy, 5 łyżek winiaku, 3 łyżeczki neski rozpuszczonej w 1/2 szklanki wody, czekoladowe wiórki, kostka masła<br>Białka ubić z cukrem. Wymieszać z żółtkami, a następnie z orzechami, bułką i kakao. Przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180oC. Ostudzić, przekroić na trzy blaty. Każdy blat skropić kawą wymieszaną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego