Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Pani
Nr: 5
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1993
cytryny, cukrem i solą. Następnie polać nim sałatkę i od razu podawać na stół.
SAŁATKA ZIOŁOWA
3-4 jajka ugotowane na twardo, garść biedrzeńca, garść mniszka lekarskiego, pół garści krwawnika, 3 łyżki posiekanego szczypiorku, 3 łyżki oliwy lub oleju, 3-4 korniszony, łyżka musztardy, sól, pieprz.
Liście biedrzeńca umyć, sparzyć wrzącą wodą, osaczyć Pozostałe liście umyć, posiekać, wymieszać z oliwą. Dobrać obrane ze skorupek jaja i korniszony pokrajane w bardzo drobną kostkę. Do ziół z olejem lub oliwą dodać musztardę, szczypiorek, wymieszać z jajami i korniszonami. Przyprawić do smaku.
SAŁATKA "PALOMA"
Puszka konserwowej kukurydzy albo cztery kaczany młodej kukurydzy, średni seler
cytryny, cukrem i solą. Następnie polać nim sałatkę i od razu podawać na stół.<br>&lt;tit&gt;SAŁATKA ZIOŁOWA&lt;/&gt;<br>&lt;hi rend="italic"&gt;3-4 jajka ugotowane na twardo, garść biedrzeńca, garść mniszka lekarskiego, pół garści krwawnika, 3 łyżki posiekanego szczypiorku, 3 łyżki oliwy lub oleju, 3-4 korniszony, łyżka musztardy, sól, pieprz&lt;/&gt;.<br> Liście biedrzeńca umyć, sparzyć wrzącą wodą, osaczyć Pozostałe liście umyć, posiekać, wymieszać z oliwą. Dobrać obrane ze skorupek jaja i korniszony pokrajane w bardzo drobną kostkę. Do ziół z olejem lub oliwą dodać musztardę, szczypiorek, wymieszać z jajami i korniszonami. Przyprawić do smaku.<br>&lt;tit&gt;SAŁATKA "PALOMA"&lt;/&gt;<br>&lt;hi rend="italic"&gt; Puszka konserwowej kukurydzy albo cztery kaczany młodej kukurydzy, średni seler
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego