Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Pani
Nr: 5
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1993
przełożyć do salaterki, oprószyć solą i pieprzem, dobrze wymieszać i przyprawić oliwą z cytryną.
"SŁODKA IRMA"
40 dag czerwonej papryki, 5 dag rodzynków, 5 dag orzechów włoskich bez łupin, 15 dag fig, 5 łyżek oliwy, sok z cytryny, natka pietruszki, sól, cukier.
Paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki. Orzechy sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, posiekać, wymieszać z papryką, opłukanymi rodzynkami i drobno pokrajanymi figami, posiekaną natką i oliwą. Doprawić do smaku solą i cukrem.
PRZYSMAK HENRYKA
4 pęczki rzodkiewek, puszka sardynek, pół buteleczki keczupu, łyżka kaparów, sok z cytryny, sól, pieprz, zielenina.
rzodkiewkę umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać w półplasterki, połączyć
przełożyć do salaterki, oprószyć solą i pieprzem, dobrze wymieszać i przyprawić oliwą z cytryną.<br>&lt;tit&gt;"SŁODKA IRMA"&lt;/&gt;<br>&lt;hi rend="italic"&gt;40 dag czerwonej papryki, 5 dag rodzynków, 5 dag orzechów włoskich bez łupin, 15 dag fig, 5 łyżek oliwy, sok z cytryny, natka pietruszki, sól, cukier&lt;/&gt;.<br> Paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki. Orzechy sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, posiekać, wymieszać z papryką, opłukanymi rodzynkami i drobno pokrajanymi figami, posiekaną natką i oliwą. Doprawić do smaku solą i cukrem.<br>&lt;tit&gt;PRZYSMAK HENRYKA&lt;/&gt;<br>&lt;hi rend="italic"&gt;4 pęczki rzodkiewek, puszka sardynek, pół buteleczki keczupu, łyżka kaparów, sok z cytryny, sól, pieprz, zielenina&lt;/&gt;.<br> rzodkiewkę umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać w półplasterki, połączyć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego