Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
tylko te, które posiadają atest SANEPID-u, ponieważ trafiają się niekontrolowane odpady produkcyjne najniższego gatunku, które mogą okazać się szkodliwe dla organizmu.
Prawdziwa i dobrej jakości herbata Pu-erh podczas zaparzania szybko nabiera koloru, wydzielając charakterystyczny aromat wilgotnej ziemi. W czajniczku lub filiżance zalewamy 2-2,5 g (kostkę) herbaty wrzącą, najlepiej źródlaną wodą i zostawiamy pod przykryciem na czas od 2 do 5 minut. Czynność można powtórzyć zalewając 2-3 krotnie te same liście. W odróżnieniu od herbaty zielonej, którą należy pić na czczo, Pu-erh pijemy po jedzeniu. Nie należy herbaty słodzić, ponieważ cukier neutralizuje większość jej właściwości.
Firma
tylko te, które posiadają atest SANEPID-u, ponieważ trafiają się niekontrolowane odpady produkcyjne najniższego gatunku, które mogą okazać się szkodliwe dla organizmu.<br>Prawdziwa i dobrej jakości herbata &lt;name type="prod"&gt;Pu-erh&lt;/&gt; podczas zaparzania szybko nabiera koloru, wydzielając charakterystyczny aromat wilgotnej ziemi. W czajniczku lub filiżance zalewamy 2-2,5 g (kostkę) herbaty wrzącą, najlepiej źródlaną wodą i zostawiamy pod przykryciem na czas od 2 do 5 minut. Czynność można powtórzyć zalewając 2-3 krotnie te same liście. W odróżnieniu od herbaty zielonej, którą należy pić na czczo, &lt;name type="prod"&gt;Pu-erh&lt;/&gt; pijemy po jedzeniu. Nie należy herbaty słodzić, ponieważ cukier neutralizuje większość jej właściwości.<br>Firma
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego