Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
i świąteczne dania przepełnione były tym jednym, niepowtarzalnym smakiem i aromatem. aby wzbogacić Państwa Wigilię, proponujemy spróbować naszych nowych przepisów na najbardziej popularne wigilijne potrawy.

Kapusta z grzybami
dla 4 osób

Przygotowanie:
Grzyby namoczyć na noc. Ugotować i pokroić w cienkie paski. Wywar z grzybów odstawić. Kapustę zalać niewielką ilością wrzącej wody i gotować przez 30 - 40 min. dodać grzyby, przyprawę do bigosu i potraw z kapusty (do smaku) i gotować jeszcze ok. 10 min. cebulę drobno posiekać, zrumienić na oleju, zmieszać z mąką i podsmażyć - ciągle mieszając, do jasnozłotego koloru mąki. Rozprowadzić wywarem z grzybów i połączyć z kapustą. Przyprawić
i świąteczne dania przepełnione były tym jednym, niepowtarzalnym smakiem i aromatem. aby wzbogacić Państwa Wigilię, proponujemy spróbować naszych nowych przepisów na najbardziej popularne wigilijne potrawy.<br><br>&lt;tit&gt;Kapusta z grzybami<br>dla 4 osób&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>&lt;tit&gt;Przygotowanie&lt;/&gt;:<br>Grzyby namoczyć na noc. Ugotować i pokroić w cienkie paski. Wywar z grzybów odstawić. Kapustę zalać niewielką ilością wrzącej wody i gotować przez 30 - 40 min. dodać grzyby, przyprawę do bigosu i potraw z kapusty (do smaku) i gotować jeszcze ok. 10 min. cebulę drobno posiekać, zrumienić na oleju, zmieszać z mąką i podsmażyć - ciągle mieszając, do jasnozłotego koloru mąki. Rozprowadzić wywarem z grzybów i połączyć z kapustą. Przyprawić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego