Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
selera i kapusty, 2 łyżki oleju, szczypta mielonej papryki, szczypta imbiru, gałka muszkatołowa, majeranek, sól, pieprz.
Składniki ciasta naleśnikowego: jajko, pół szklanki mąki, pół szklanki mleka.

Przygotowanie:
* Warzywa oczyścić, opłukać i pokroić na małe kawałki. W rondlu rozgrzać olej, włożyć warzywa i mieszając , obsmażyć na złoty kolor. Zalać 5 szklankami wrzącej wody. Doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu 15 minut, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane.
* W tym czasie przesianą mąkę wymieszać z mlekiem, polową szklanki wody, jajkiem oraz szczyptą soli. Na rozgrzanej patelni lekko posmarowanej olejem lub słoniną usmażyć cienkie naleśniki.
* Przygotowane naleśniki pokroić w paseczki. Zupę
selera i kapusty, 2 łyżki oleju, szczypta mielonej papryki, szczypta imbiru, gałka muszkatołowa, majeranek, sól, pieprz.<br>Składniki ciasta naleśnikowego: jajko, pół szklanki mąki, pół szklanki mleka.<br>&lt;page nr=6&gt;<br>Przygotowanie: <br>* Warzywa oczyścić, opłukać i pokroić na małe kawałki. W rondlu rozgrzać olej, włożyć warzywa i mieszając , obsmażyć na złoty kolor. Zalać 5 szklankami wrzącej wody. Doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu 15 minut, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane.<br>* W tym czasie przesianą mąkę wymieszać z mlekiem, polową szklanki wody, jajkiem oraz szczyptą soli. Na rozgrzanej patelni lekko posmarowanej olejem lub słoniną usmażyć cienkie naleśniki.<br>* Przygotowane naleśniki pokroić w paseczki. Zupę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego