Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ZUPA KREM Z INDYKA
- Pierś z indyka 30 dkg
- Mleko 300 ml
- Mąka 4 łyżki
- Rosół z indyka
z warzywami KNORR 4 kostki
- Śmietanka 18% (słodka); 250 ml
- Seler naciowy: 2 łodygi
- Natka pietruszki: 1/2 pęczka
- Masło 2 łyżeczki
Rosół z indyka z warzywami KNORR
rozpuścić w 2 litrach wrzącej wody. Masło roztopić w dużym garnku i mieszając 2 min. dodać mąkę do powstałej zasmażki, ciągle mieszając, dodawać wcześniej przygotowany rosół tak, aby nie powstały grudki. Cały czas mieszając podgrzewać tak długo, aż zupa zacznie się gotować i zgęstnieje. Dodać mleko, drobno pokrajaną pierś z indyka, śmietankę i pokrojony na
ZUPA KREM Z INDYKA<br>- Pierś z indyka 30 dkg<br>- Mleko 300 ml <br>- Mąka 4 łyżki<br>- Rosół z indyka<br>z warzywami KNORR 4 kostki<br>- Śmietanka 18% (słodka); 250 ml<br>- Seler naciowy: 2 łodygi<br>- Natka pietruszki: 1/2 pęczka <br>- Masło 2 łyżeczki<br>Rosół z indyka z warzywami KNORR <br>rozpuścić w 2 litrach wrzącej wody. Masło roztopić w dużym garnku i mieszając 2 min. dodać mąkę do powstałej zasmażki, ciągle mieszając, dodawać wcześniej przygotowany rosół tak, aby nie powstały grudki. Cały czas mieszając podgrzewać tak długo, aż zupa zacznie się gotować i zgęstnieje. Dodać mleko, drobno pokrajaną pierś z indyka, śmietankę i pokrojony na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego