Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
małą ilością wrzątku, gotować razem z rozdrobnionymi grzybami około 30-40 min. mięso opłukać, osuszyć, natrzeć solą i zrumienić na rozgrzanym maśle ze wszystkich stron.
Włożyć do kapusty kwaszonej, dusić do miękkości około 40 min (można dodać 2-3 suszone śliwki). W czasie duszenia podlewać czerwonym winem. Mięso i boczek wyjąć z kapusty i pokroić w kostkę. Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Obie kapusty połączyć. Słoninę pokroić w kostkę i stopić, skwarki dodać do bigosu. Na wytopionym tłuszczu podsmażyć cebulę, oprószyć mąką, zasmażyć.
Doda rozdrobnione mięso, boczek i kiełbasę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem orz przyprawą
małą ilością wrzątku, gotować razem z rozdrobnionymi grzybami około 30-40 min. mięso opłukać, osuszyć, natrzeć solą i zrumienić na rozgrzanym maśle ze wszystkich stron.<br>Włożyć do kapusty kwaszonej, dusić do miękkości około 40 min (można dodać 2-3 suszone śliwki). W czasie duszenia podlewać czerwonym winem. Mięso i boczek wyjąć z kapusty i pokroić w kostkę. Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Obie kapusty połączyć. Słoninę pokroić w kostkę i stopić, skwarki dodać do bigosu. Na wytopionym tłuszczu podsmażyć cebulę, oprószyć mąką, zasmażyć.<br>Doda rozdrobnione mięso, boczek i kiełbasę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem orz przyprawą
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego