Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
orz natką pietruszki. Farsz dopraw do smaku wedle uznania, następnie połącz go z pianą z białek i wszystko delikatnie i starannie wymieszaj.
Przygotowaną wcześniej kaczkę wypełnij farszem i zszyj. Włóż ją do posmarowanej tłuszczem brytfanny piecz ok. 90 minut w temperaturze 175oC. By kaczka zachowała odpowiednią chrupkość i zbytnio nie wyschła, obficie polewaj ją od czasu do czasu sosem powstałym w trakcie pieczenia.
Po wyjęciu z piekarnika kaczkę ułóż na półmisku i udekoruj owocami oraz zieleniną.
RADA: żeby farsz nie wykruszał się podczas krojeni drobiu, pamiętaj, by starannie "ubić" go podczas nadziewania kaczki.
DOBRE RADY
MIĘSO
SCHAB ZE ŚLIWKAMI

Schab umyj
orz natką pietruszki. Farsz dopraw do smaku wedle uznania, następnie połącz go z pianą z białek i wszystko delikatnie i starannie wymieszaj.<br>Przygotowaną wcześniej kaczkę wypełnij farszem i zszyj. Włóż ją do posmarowanej tłuszczem brytfanny piecz ok. 90 minut w temperaturze 175oC. By kaczka zachowała odpowiednią chrupkość i zbytnio nie wyschła, obficie polewaj ją od czasu do czasu sosem powstałym w trakcie pieczenia.<br>Po wyjęciu z piekarnika kaczkę ułóż na półmisku i udekoruj owocami oraz zieleniną.<br>RADA: żeby farsz nie wykruszał się podczas krojeni drobiu, pamiętaj, by starannie "ubić" go podczas nadziewania kaczki.<br>DOBRE RADY<br>MIĘSO<br>SCHAB ZE ŚLIWKAMI<br>&lt;gap&gt;<br>Schab umyj
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego