Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przekrój
Nr: 2926
Miejsce wydania: Kraków
Rok: 2001
pulchnie, jednak aromat zwykłego chleba powstaje naturalnie w procesie pieczenia. Zakusom producentów syntetycznych zapachów opierają się również produkty nie przetworzone - świeże warzywa czy surowe mięso, co nie znaczy, że ich woń jest w pełni naturalna. Czy bowiem podsypywana nawozem sztucznym marchewka pachnie jak prawdziwa marchewka? A czy polędwica z tuczonego wysokokalorycznymi paszami bydła może mieć zapach podobny do mięsa krowy skubiącej trawkę i ziółka z dala od głównych szlaków komunikacyjnych? Specjaliści od zapachów mają ciągle duże pole do popisu. Kto wie, może wkrótce pojawi się w sprzedaży perfumowana azońoska albo pachnąca mleczem i szczawiem mączka kostna?
Agata Wasilenko





Pole bitwy
Nie
pulchnie, jednak aromat zwykłego chleba powstaje naturalnie w procesie pieczenia. Zakusom producentów syntetycznych zapachów opierają się również produkty nie przetworzone - świeże warzywa czy surowe mięso, co nie znaczy, że ich woń jest w pełni naturalna. Czy bowiem podsypywana nawozem sztucznym marchewka pachnie jak prawdziwa marchewka? A czy polędwica z tuczonego wysokokalorycznymi paszami bydła może mieć zapach podobny do mięsa krowy skubiącej trawkę i ziółka z dala od głównych szlaków komunikacyjnych? Specjaliści od zapachów mają ciągle duże pole do popisu. Kto wie, może wkrótce pojawi się w sprzedaży perfumowana &lt;orig&gt;azońoska&lt;/&gt; albo pachnąca mleczem i szczawiem mączka kostna?<br>&lt;au&gt;Agata Wasilenko&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;&lt;/&gt;<br><br><br>&lt;div type="art" sex="m"&gt;&lt;page nr=21&gt;<br><br>&lt;tit&gt;Pole bitwy&lt;/&gt;<br>&lt;intro&gt;Nie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego