Typ tekstu: Prasa
Tytuł: CKM
Nr: 5
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2001
70 kg kości, 150 kg koncentratu pomidorowego, 50 kg świeżych pomidorów, 100 litrów śmietany, 20 kg soli oraz 30 pęczków natki pietruszki. n

POMIDOROWA MAZOWIECKA CLASSIC
Włoszczyzna, kostka schabowa (gęsie skrzydełko) lub gotowa kostka rosołowa, 2 małe puszki koncentratu pomidorowego lub 1 kg pomidorów, sól, pieprz, zielona pietruszka, śmietana do zabielenia.

Ugotuj wywar rosołowy (włoszczyzna plus gnat), usuń warzywa i kość. Dodaj koncentrat pomidorowy (lub przetarte przez drobne sitko ugotowane "na miękko" świeże pomidory), dosól i dopieprz do smaku. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez kilka minut. Podawaj z makaronem (może być własnej roboty) i posiekaną natką pietruszki
70 kg kości, 150 kg koncentratu pomidorowego, 50 kg świeżych pomidorów, 100 litrów śmietany, 20 kg soli oraz 30 pęczków natki pietruszki. n<br><br>POMIDOROWA MAZOWIECKA CLASSIC<br>Włoszczyzna, kostka schabowa (gęsie skrzydełko) lub gotowa kostka rosołowa, 2 małe puszki koncentratu pomidorowego lub 1 kg pomidorów, sól, pieprz, zielona pietruszka, śmietana do zabielenia.<br><br>Ugotuj wywar rosołowy (włoszczyzna plus gnat), usuń warzywa i kość. Dodaj koncentrat pomidorowy (lub przetarte przez drobne sitko ugotowane "na miękko" świeże pomidory), dosól i dopieprz do smaku. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez kilka minut. Podawaj z makaronem (może być własnej roboty) i posiekaną natką pietruszki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego