Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
nie chcemy przekroczyć dopuszczalnej ilości, do całodziennego pożywienia możemy wprowadzić tylko jeden z produktów pochodzenia zwierzęcego. Z powodu znacznej zawartości w nich białka nie powinniśmy w tym dniu spożywać białka roślinnego, zawartego również w znacznych ilościach w roślinach strączkowych.
Spożywając posiłek pamiętajmy zawsze o makrobiotycznej zasadzie, która mówi, że ilość zabija jakość, czyli że nawet to, co dla naszego organizmu jest odpowiednie, spożyte w nadmiarze może szkodzić zdrowiu.

Zdrowie w świetle makrobiotyki

Zdrowy człowiek to ten, który również od czasu do czasu miewa drobne dolegliwości lub zakłócenia w funkcjonowaniu organizmu, ale jest świadomy, że przyczyna tego stanu tkwi w nim samym
nie chcemy przekroczyć dopuszczalnej ilości, do całodziennego pożywienia możemy wprowadzić tylko jeden z produktów pochodzenia zwierzęcego. Z powodu znacznej zawartości w nich białka nie powinniśmy w tym dniu spożywać białka roślinnego, zawartego również w znacznych ilościach w roślinach strączkowych.<br>Spożywając posiłek pamiętajmy zawsze o makrobiotycznej zasadzie, która mówi, że ilość zabija jakość, czyli że nawet to, co dla naszego organizmu jest odpowiednie, spożyte w nadmiarze może szkodzić zdrowiu.<br><br>&lt;tit&gt;Zdrowie w świetle makrobiotyki&lt;/&gt;<br><br>Zdrowy człowiek to ten, który również od czasu do czasu miewa drobne dolegliwości lub zakłócenia w funkcjonowaniu organizmu, ale jest świadomy, że przyczyna tego stanu tkwi w nim samym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego