Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
oliwki, natkę i oregano oraz sól, włożyć mule i wymieszać.
Sałatkę przełożyć do salaterki, przykryć i wstawić do lodówki na 3 godz.
Przed podaniem przybrać sałatkę przekrojonymi oliwkami i zielonym pieprzem.
Podawać z bagietką.
(4 porcje) T.M

Sałatka z selerem
1 puszka muli w sosie własnym lub w innej zalewie, 1 seler (30 dag), 1 czerwone jabłko (15 dag), 4 łyżki posiekanego szczypiorku, 10 dag sera edamskiego lub ementalera, 2 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz
SOS:
1 słoik majonezu (30 dag), 3 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki białego wytrawnego wina
Seler wyszorować szczoteczką, opłukać w bieżącej wodzie i gotować
oliwki, natkę i oregano oraz sól, włożyć mule i wymieszać.<br>Sałatkę przełożyć do salaterki, przykryć i wstawić do lodówki na 3 godz.<br>Przed podaniem przybrać sałatkę przekrojonymi oliwkami i zielonym pieprzem.<br>Podawać z bagietką.<br>(4 porcje) &lt;au&gt;T.M&lt;/au&gt;<br><br>&lt;tit1&gt;Sałatka z selerem&lt;/tit1&gt;<br>1 puszka muli w sosie własnym lub w innej zalewie, 1 seler (30 dag), 1 czerwone jabłko (15 dag), 4 łyżki posiekanego szczypiorku, 10 dag sera edamskiego lub ementalera, 2 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz<br>SOS:<br>1 słoik majonezu (30 dag), 3 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki białego wytrawnego wina<br>Seler wyszorować szczoteczką, opłukać w bieżącej wodzie i gotować
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego