oliwki, natkę i oregano oraz sól, włożyć mule i wymieszać.<br>Sałatkę przełożyć do salaterki, przykryć i wstawić do lodówki na 3 godz.<br>Przed podaniem przybrać sałatkę przekrojonymi oliwkami i zielonym pieprzem.<br>Podawać z bagietką.<br>(4 porcje) <au>T.M</au><br><br><tit1>Sałatka z selerem</tit1><br>1 puszka muli w sosie własnym lub w innej zalewie, 1 seler (30 dag), 1 czerwone jabłko (15 dag), 4 łyżki posiekanego szczypiorku, 10 dag sera edamskiego lub ementalera, 2 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz<br>SOS:<br>1 słoik majonezu (30 dag), 3 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki białego wytrawnego wina<br>Seler wyszorować szczoteczką, opłukać w bieżącej wodzie i gotować