Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
olej
Przygotuj nadzienie. Oczyść i drobno posiekaj pieczarki. Marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Obierz i drobniutko posiekaj cebule. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć przygotowane pieczarki,, a następnie dodaj cebulę.
Gdy odparuje woda z pieczarek, dodaj startą marchewkę i świeży lub konserwowy (wcześniej osącz go z zalewy) zielony groszek. Posyp solą i pieprzem do smaku, wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia. Kiedy farsz ostygnie, dodaj do niego starty na tarce żółty ser.
Przygotuj ciasto. Mąkę dokładnie wymieszaj z roztartym chudym twarogiem, dodaj roztopioną margarynę, jajko i szczyptę soli. Wyrabiaj, aż powstanie gładkie, jednolite ciasto. Rozwałkuj je na
olej<br>Przygotuj nadzienie. Oczyść i drobno posiekaj pieczarki. Marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Obierz i drobniutko posiekaj cebule. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć przygotowane pieczarki,, a następnie dodaj cebulę.<br>Gdy odparuje woda z pieczarek, dodaj startą marchewkę i świeży lub konserwowy (wcześniej osącz go z zalewy) zielony groszek. Posyp solą i pieprzem do smaku, wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia. Kiedy farsz ostygnie, dodaj do niego starty na tarce żółty ser.<br>Przygotuj ciasto. Mąkę dokładnie wymieszaj z roztartym chudym twarogiem, dodaj roztopioną margarynę, jajko i szczyptę soli. Wyrabiaj, aż powstanie gładkie, jednolite ciasto. Rozwałkuj je na
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego