Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
Aby jak najbardziej urozmaicić nasze pożywienie, a tym samym zawarte w nich składniki odżywcze, należy się zaopatrywać przede wszystkim w bardzo różne odmiany fasoli, a także grochu. Dlatego na przykład nie powinno się robić dużych zapasów tego samego gatunku fasoli. Kupujmy w ilościach od 0,5 do 1 kg i szukajmy coraz nowszych jej odmian, a w ten sposób wzbogacimy nasze pożywienie nie tylko pod względem odżywczym
Aby jak najbardziej urozmaicić nasze pożywienie, a tym samym zawarte w nich składniki odżywcze, należy się zaopatrywać przede wszystkim w bardzo różne odmiany fasoli, a także grochu. Dlatego na przykład nie powinno się robić dużych zapasów tego samego gatunku fasoli. Kupujmy w ilościach od 0,5 do 1 kg i szukajmy coraz nowszych jej odmian, a w ten sposób wzbogacimy nasze pożywienie nie tylko pod względem odżywczym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego