Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
kostkę pomidory (wcześniej sparz je i obierz ze skórki), dopraw zupę solą, pieprzem i słodką papryką do smaku. Gotuj, aż makaron i pomidory będą miękkie. Wyłącz ogień i wrzuć do zupy drobniutko posiekany czosnek i zieleninę, wymieszaj.
Do każdego talerza nałóż porcję mięs z kury i zalej gorącą zupą.
RADA: zupa nabierze wyjątkowego smaku, jeśli 20-25 minut prze końcem gotowania włożysz do niej kilka liści selera.
DOBRE RADY
RYBY
SZASZŁYKI Z OKONIA

Dla 6 osób, Przygotowanie: 65 min, 256 kcal
1 kg filetów z okonia (lub innej ryby),
5 łyżek stołowych czystej wódki,
5 łyżek stołowych pikantnego sosu sojowego,
5
kostkę pomidory (wcześniej sparz je i obierz ze skórki), dopraw zupę solą, pieprzem i słodką papryką do smaku. Gotuj, aż makaron i pomidory będą miękkie. Wyłącz ogień i wrzuć do zupy drobniutko posiekany czosnek i zieleninę, wymieszaj.<br>Do każdego talerza nałóż porcję mięs z kury i zalej gorącą zupą.<br>RADA: zupa nabierze wyjątkowego smaku, jeśli 20-25 minut prze końcem gotowania włożysz do niej kilka liści selera.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>RYBY<br>SZASZŁYKI Z OKONIA<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 6 osób, Przygotowanie: 65 min, 256 kcal<br>1 kg filetów z okonia (lub innej ryby),<br>5 łyżek stołowych czystej wódki,<br>5 łyżek stołowych pikantnego sosu sojowego,<br>5
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego