Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
ją mieszając, by nie utworzyły się grudki. Gdy ostygnie, dokładnie wymieszaj ją z surowym jajkiem i miękkim masłem, następnie z otrzymanej my uformuj niewielkie kluseczki. Ugotuj je w lekko osolonej wodzie i odcedź na durszlaku.
Podgrzej bulion, w którym gotowały się krewetki. Do wrzącego bulionu włóż przygotowane, podsmażone warzywa, gotuj zupę około 5-10 minut, następnie dodaj pokrojone krewetki, ewentualnie odrobinę wegety, sól i pieprz do smaku i odstaw zupę pod przykryciem na 10-15 minut.
W tym czasie pod strumieniem bieżącej wody opłucz natkę pietruszki lub koperek. Osącz je i drobniutko posiekaj. Przed podaniem do talerzy lub bulionówek włóż po
ją mieszając, by nie utworzyły się grudki. Gdy ostygnie, dokładnie wymieszaj ją z surowym jajkiem i miękkim masłem, następnie z otrzymanej my uformuj niewielkie kluseczki. Ugotuj je w lekko osolonej wodzie i odcedź na durszlaku.<br>Podgrzej bulion, w którym gotowały się krewetki. Do wrzącego bulionu włóż przygotowane, podsmażone warzywa, gotuj zupę około 5-10 minut, następnie dodaj pokrojone krewetki, ewentualnie odrobinę wegety, sól i pieprz do smaku i odstaw zupę pod przykryciem na 10-15 minut.<br>W tym czasie pod strumieniem bieżącej wody opłucz natkę pietruszki lub koperek. Osącz je i drobniutko posiekaj. Przed podaniem do talerzy lub bulionówek włóż po
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego