Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy medyczne
Rok: 2000
lub kefiru
* 1 łyżka posiekanego szczypioru
* 1 łyżka posiekanego kopru
* 1 kiszony ogórek
* sól, cukier, pieprz
Zsiadłe mleko, jogurt lub kefir roztrzepać z fermentowanym sokiem burakowym, dodać starty na drobnej tarce ogórek i posiekaną zieleninę, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Serwować jako napój orzeźwiający na podwieczorek lub zamiast zupy, ze słonymi paluszkami lub razowym pieczywem.

Napój z jabłkami lub jeżynami.
* 2 szklanki soku burakowego "VITAPOL"
* 2 szklanki jeżyn lub przecier z surowych jabłek (75 dag) Jeżyny przetrzeć przez plastykowe sitko, wymieszać z fermentowanym sokiem burakowym, doprawić do smaku cukrem. Napój serwować schłodzony z kostkami lodu.

Barszcz czerwony.
Do gorącego
lub kefiru<br>* 1 łyżka posiekanego szczypioru<br>* 1 łyżka posiekanego kopru<br>* 1 kiszony ogórek<br>* sól, cukier, pieprz<br>Zsiadłe mleko, jogurt lub kefir roztrzepać z fermentowanym sokiem burakowym, dodać starty na drobnej tarce ogórek i posiekaną zieleninę, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Serwować jako napój orzeźwiający na podwieczorek lub zamiast zupy, ze słonymi paluszkami lub razowym pieczywem.<br><br>Napój z jabłkami lub jeżynami.<br>* 2 szklanki soku burakowego "VITAPOL"<br>* 2 szklanki jeżyn lub przecier z surowych jabłek (75 dag) Jeżyny przetrzeć przez plastykowe sitko, wymieszać z fermentowanym sokiem burakowym, doprawić do smaku cukrem. Napój serwować schłodzony z kostkami lodu.<br><br>Barszcz czerwony.<br>Do gorącego
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego