Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
40 minut. Wyjąć listek laurowy i zmiksować groch z wywarem.
* Dodać wody tak, aby uzupełnić wyparowany płyn. Doprawić roztartymi z solą ząbkami czosnku, świeżo zmielonym pieprzem oraz majerankiem.
* Cebulę obrać, opłukać, posiekać. Na patelni mocno rozgrzać olej,, włożyć pokrojony w kostkę boczek oraz cebulę i podsmażyć na rumiano. Dodać do zupy i wymieszać.
* Kromki czerstwego chleba pokroić w kostkę i usmażyć na pozostałym na patelni tłuszczu. Zupę posypać posiekaną natką i podawać ze zrumienionymi grzankami.

***
Składniki: 40 dag mortadeli lub mielonki, szklanka mąki, szklanka mleka, 2 łyżki posiekanej natki, pieprz, sól, szczypta mielonej gałki muszkatołowej, olej, 2 jajka
Przygotowanie:
* Mortadelę obrać
40 minut. Wyjąć listek laurowy i zmiksować groch z wywarem.<br>* Dodać wody tak, aby uzupełnić wyparowany płyn. Doprawić roztartymi z solą ząbkami czosnku, świeżo zmielonym pieprzem oraz majerankiem.<br>* Cebulę obrać, opłukać, posiekać. Na patelni mocno rozgrzać olej,, włożyć pokrojony w kostkę boczek oraz cebulę i podsmażyć na rumiano. Dodać do zupy i wymieszać.<br>* Kromki czerstwego chleba pokroić w kostkę i usmażyć na pozostałym na patelni tłuszczu. Zupę posypać posiekaną natką i podawać ze zrumienionymi grzankami.<br>&lt;page nr=2&gt;<br>***<br>Składniki: 40 dag mortadeli lub mielonki, szklanka mąki, szklanka mleka, 2 łyżki posiekanej natki, pieprz, sól, szczypta mielonej gałki muszkatołowej, olej, 2 jajka<br>Przygotowanie:<br>* Mortadelę obrać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego